Datum: 22-05-2015

Weer een palingstroper opgepakt

Nieuwkerkse stroper met paling en speed opgepakt

Nieuwkerk, 22 mei 2015  

De controleurs van Sportvisserij Nederland hadden fuiken gezien in een brede kreek in Ouddorp. Ze hielden de visnetten in de gaten en toen er iemand naar kwam kijken, belden ze de politie.

De man bleek niet alleen palingen bij zich te hebben, maar ook een wildstrik. Dat is een verboden vangmiddel. In zijn auto had de man bovendien nog 40 gram amfetamine liggen.

De politie doorzocht daarop het huis van de man uit Nieuwerkerk. In zijn schuur lagen 66 fuiken, waaronder 5 zogeheten staande netten waar vissen met hun kieuwen in blijven haken, en 2 grote sleepnetten. Ook vonden agenten nog een doorgeladen kogelgeweer met een geluidsdemper en een richtkijker en een fazantenklem.

Alle spullen zijn in beslag genomen. De man is aangehouden. Het bleek dat de Nieuwerkerker al eerder is aangehouden voor stroperij. Hij wordt voorgeleid aan justitie.

NeVePaling, de branchevereniging van de Nederlandse palinghandel, adviseert de consument bij aankoop van paling alleen gebruik te maken van geregistreerde handelsbedrijven en altijd navraag te doen naar de oorsprong. 

Bron: RTV Rijnmond