Paling avocado
Paling salade met leuke presentatie in de avocadoschil
Ingrediënten voor 10 stuks:
- 5 kleine avocado’s
- 1/2 komkommer
- 1 ui rood
- 1/2 bosje koriander
- 1 chilipeper (rode peper)
- 1/2 bosje radijs
- 1 venkel
- 1/2 bosje dille
- Geroosterde amandelen
- Olijfolie, sushi azijn, balsamico azijn
- 2 citroenen
- Zout en peper uit de molen
- 20 tranches paling – in blokjes gesneden
- Affila cress (Koppert)
Bereiding en presentatie
- Halveer de avocado’s voorzichtig en lepel het vruchtvlees eruit.
- Snij dit in kleine blokjes, snij ook de ui, de venkel, de komkommer en radijs in kleine blokjes.
- Snij de peper, wat koriander en dille fijn. Meng alles door elkaar en breng op smaak met citroensap, olijfolie, zout en peper.
- Vul de avocado’s met de salade en dresseer de blokjes paling bovenop. Decoreer met cress.
- Schenk een mengsel van olijf-olie met een drupje balsamico azijn langs het gerecht.
Biertip: Pragt Rookbier
Bron: Gastropedia