Paling avocado

Paling salade met leuke presentatie in de avocadoschil

Ingrediënten voor 10 stuks:

  • 5 kleine avocado’s
  • 1/2 komkommer
  • 1 ui rood
  • 1/2 bosje koriander
  • 1 chilipeper (rode peper)
  • 1/2 bosje radijs
  • 1 venkel
  • 1/2 bosje dille
  • Geroosterde amandelen
  • Olijfolie, sushi azijn, balsamico azijn
  • 2 citroenen
  • Zout en peper uit de molen
  • 20 tranches paling – in blokjes gesneden
  • Affila cress  (Koppert)

Bereiding en presentatie

  • Halveer de avocado’s voorzichtig en lepel het vruchtvlees eruit.
  • Snij dit in kleine blokjes, snij ook de ui, de venkel, de komkommer en radijs in kleine blokjes.
  • Snij de peper, wat koriander en dille fijn. Meng alles door elkaar en breng op smaak met citroensap, olijfolie, zout en peper.
  • Vul de avocado’s met de salade en dresseer de blokjes paling bovenop. Decoreer met cress.
  • Schenk een mengsel van olijf-olie met een drupje balsamico azijn langs het gerecht.

Biertip: Pragt Rookbier

Bron: Gastropedia