Paling Cocktail

Een culinair hoogstandje dat toch bijzonder eenvoudig is te bereiden.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 150 g gefileerde vers gerookte paling van paling.nl
  • 1 hardgekookt ei
  • ¼ knolselderij
  • 1 dl slagroom
  • 10 g geraspte mierikswortel
  • 1½ dl mayonaise
  • ½ appel
  • 75 g garnalen
  • Peterselie

Bereidingswijze

Hak het eitje fijn. Snijd de knolselderij in kleine stukjes, weeg 100 gram af, en blancheer ze circa 4 minuten in kokend water. Laat ze goed uitlekken. Klop de slagroom stijf, voeg de mierikswortel toe en meng dit mengsel door de mayonaise. Schil de appel en snijd het vruchtvlees in stukjes; roer deze met de knolselderijstukjes en fijngehakte ei door de mayonaise. Snijd de paling schuin in stukjes van ongeveer 3 centimeter. Verdeel de helft van de paling en de garnalen over coupes, schenk er wat saus op, leg de rest van de paling en garnalen erover (bewaar eventueel 8 stukjes paling en 8 garnalen als garnering) en bedek het met de rest van de saus. Garneer eventueel de coupes en strooi er gehakte peterselie over. Dien het geheel op met geroosterd brood.