Paling erwten-muntsoep

Ingrediënten: voor 4 personen

450 gram doperwten 

800 ml kippenbouillon

25 gram verse munt blaadjes

125 ml room (Creme fraiche)

150 gram gerookte palingfilet van paling.nl

Bereiding:

Blancheer de doperwten 2 minuten in kokend water.

Giet de erwten af in een zeef en spoel af met koud water, 

houd 2 eetlepels erwten achter voor de garnering.

Pureer de rest van de erwten in een keukenmachine/staafmixer. 

Voeg een beetje bouillon toe aan de inmiddels erwten puree en duw het door een fijne zeef. 

Voeg de erwten puree toe aan de kippenbouillon en meng het door goed te roeren.

Mix de soep vervolgens in een staafmixer. Daar wordt het lekker luchtig van  

Breng op smaak met peper & zout.

Klop met een mixer de slagroom stijf en spatel de fijngehakte munt erdoor. 

Breng de room op smaak met zout & peper.

Serveer-tip:  

Schep de soep in kommen of diepe borden. Schep er een lepel muntroom op en leg hier de stukjes paling op. Garneer met een mooi topje munt en de apart gehouden erwten. Zorg bij het opnieuw verwarmen dat de soep niet kookt.