Pastasalade met forel uit de oven

Ingrediënten

  •          1 rode paprika, zaad verwijderd en in vieren
  •          1 gele paprika, zaad verwijderd en in vieren
  •          275 g penne rigate (geribbelde penne) of andere pastavormpjes
  •          2 gerookte forelfilets, à circa 150 g
  •          1 sinaasappel
  •          1 grote avocado
  •          2 lente-uitjes, in schijfjes
  •          2 el kappertjes, goed uitgelekt
  •          50 g rucola

Voor de dille-citroendressing

  •          4 el kwark
  •          2 tl citroensap
  •          1 tl dijonmosterd
  •          2 el fijngehakte verse dille
  •          ½ tl basterdsuiker
  •          peper en zout 

Bereidingswijze:

Verwarm de grill voor. Leg de paprika's met het vel naar onderen op het rooster onder de grill, en rooster ze ong. 10 minuten tot het vel zwart geblakerd is. Onder de grill vandaan halen en in een afgesloten plastic zak laten afkoelen.

Intussen een grote pan water aan de kook brengen en daarin de pasta in 10-12 minuten al dente koken (of volgens de gebruiksaanwijzing). Goed laten uitlekken, onder koud stromend water afspoelen en nogmaals laten uitlekken. Schep de pasta in een grote schaal.

Breek de forelfilets in beet grote stukken en verwijder eventueel het vel en de graten. Schil de sinaasappel, verwijder de witte vliesjes van de losse partjes en halveer de partjes. Halveer en schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Leg opzij. Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Schil de paprika's en snijd ze in reepjes. Paprika, forel, sinaasappel, avocado, lente-ui en kappertjes aan de pasta toevoegen en vervolgens de dressing er goed doorheen scheppen. Net voor serveren de rucola toevoegen en nog even goed vermengen. 

Bron: allrecipes.nl