Sandwichrolletjes met zalm en eiersalade

Zalmhapje dat goed van te voren klaar is te maken

Ingrediënten:

  • 4 sneetjes wit brood (Zaanse snijder werkt prima)
  • 6 plakjes zalm (sandwich plakjes)
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel grove mosterd
  • Peper en zout
  • Boter

 

Kook de eieren hard in 9 a 10 minuten.

Als de eieren hard gekookt zijn laat je ze afkoelen onder stromend water.

Pel de eieren en prak ze fijn in een kommetje (iets fijner dan je normaal zou doen voor eiersalade, dan kan je straks makkelijker smeren en oprollen).

Mayonaise peper en zout en mosterd toevoegen en door elkaar roeren.

De korstjes van de boterhammen snijden.

Rol de boterhammen een beetje uit in de lengte met een deegroller.

Een heel klein beetje boter op de boterhammen smeren.

Beleg het brood helemaal met de sandwichplakjes zalm (1,5 plakje per boterham).

Nu een dun laagje eiersalade op de zalm smeren.

Rol het brood in de lengte op en verpak het strak in plastic folie.

Leg de rolletjes nu minimaal 2 uur in de koelkast.

Verwijder het cellofaan voor gebruik en snij de rolletjes in dunne plakjes met een scherp mes.

Eventueel een prikkertje in de rolletjes steken.

Leg de rolletjes op een mooie schaal en verras iedereen met je zelfgemaakte hapjes.

 

Bron: Eiersalade.eu