Springroll van sla met garnalen

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 rode peper
  • ½ komkommer
  • 1 bakje Hollandse garnalen (100 g)
  • 1 bakje taugé (125 g)
  • 1 zakje peen julienne (150 g)
  • 3 tl sesamolie
  • 1 el Thaise vissaus (flesje 250 ml)
  • 1 kropsla

 

Bereidingswijze:

 

Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Snijd de komkommer in dunne plakjes en die in reepjes. Doe de garnalen, de peper, komkommer, taugé en peen in een kom. Voeg de sesamolie en vissaus toe en peper naar smaak.

Haal de grootste slabladeren los van de krop, halveer ze en was en droog ze zorgvuldig. Verwijder de harde nerven. Verdeel het garnalenmengsel over de slabladeren en rol op. Zet vast met een cocktailprikker. Lekker met zoete chilisaus.

 

Bron: Albert Heijn