Zalm-Kaas hapje

Frisse en lichte zalmsnack

Ingrediënten:

  •    12 stevige kerstomaatjes
  •    80 gr roomkaas met knoflook en kruiden
  •    75 gr geitenkaas (zonder korst)
  •     1 eetlepel zure room
  •    een paar druppels citroensap
  •   5 stengels bieslook, gesnipperd
  •    125 gr gerookte zalm
  •    1½ eetlepel verse basilicum, fijngehakt
  •    Wat snippers bieslook om te garneren

 

Bereiding:

Blancheer de kerstomaatjes 10 seconden in een pan kokend water. Afgieten en onder koud water zetten om af te koelen. Verwijder de schilletjes met een scherp mes.

Plet de roomkaas met een vork op een bord en rol daar elk tomaatje doorheen (maak eerst je handen een beetje nat) tot het helemaal bedekt is met kaas. Leg ze op een snijplank bedekt met bakpapier.

Meng de geitenkaas met de zure room, citroensap en gesnipperde bieslook. Leg de plakjes zalm op een werkvlak en besmeer ze met het kaasmengsel. Rol ze op (begin bij de dunne kant). Leg deze rolletjes op een schaal en dek af met huishoudfolie.

Zet de tomaatjes en zalmrolletjes minstens 3 uur in de koelkast om stevig te worden.

Rol de tomaatjes door de basilicum, zodat het blijft plakken aan de kaas. Snij ze voorzichtig doormidden. Steek een cocktailprikker in elk half tomaatje. Zet ze in de koelkast tot gebruik.

Snij de zalmrolletjes met een scherp mes in kleinere (eenhaps) stukjes en zet ze in de koelkast tot gebruik.

Leg de tomaatjes en zalmhapjes op een kleine serveerschaal en garneer met wat bieslook.