Zalmsalade

Ingrediënten voor 2-3 personen:

  •          1 eetlepel droge witte wijn
  •          4 eetlepels mayonaise
  •          1 komkommer
  •          200 g wilde zalm (vers)
  •          1 bakje tuinkers 

Bereidingswijze:

Meng de witte wijn met de mayonaise en breng dit op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Snijd de komkommer in de lengte in vieren, schraap de zaadlijsten eruit en schaaf ze daarna in lange dunne repen (de schil mag blijven zitten). Bestrooi de komkommerlinten met zout en (versgemalen) peper en laat ze minstens 30 minuten staan. Snijd de zalm in dunne repen. Droog de komkommerlinten met keukenpapier, meng ze met de zalmrepen en verdeel ze in de vorm van een nestje over 4 borden. Serveer er de mayonaise bij en bestrooi het gerecht met de tuinkers.

 

Bron: Albert Heijn