Datum: 28-03-2013

Spakenburg Paling eerste sponsor VNV

Spakenburg Paling BV eerste supporter VNV

Spakenburg Paling BV is als eerste een supporterschap aangegaan met de Vereniging Nederlandse Visdetaillisten (VNV). Het nieuwe beleid van de VNV streeft ernaar de visspecialist te ondersteunen in de zaken die voor vanzelfsprekend werden gehouden. Daarnaast krijgt de visspecialist ondersteuning in het uiten van zijn ambacht en vakmanschap. Het tekenen van een supporterschap door Spakenburg Paling BV, als eerste supporter, bewijst de noodzaak van sterke visspecialisten in de visbranche. De eerste stappen richting volledige ondersteuning en optimaal voordeel voor de visspecialist zijn hiermee gezet.

Het op de kaart zetten van ambacht, vakmanschap en het specialisme van de visdetaillist zijn belangrijke taken voor de VNV. De aanvoer van vis speelt hierin een belangrijke rol. Door promotie onder de consument van Nederlandse vissoorten, zal de verkoop ook ondersteund worden. Spakenburg Paling BV erkent het belang van deze promotie en stapt als eerste supporter van de VNV in. Hierdoor kunnen visspecialisten zich nog beter onderscheiden van de supermarkt.

Naast het voordeel voor de leden van de VNV, die nu gemakkelijk en voordelig hun producten kunnen selecteren, biedt het enorm veel kansen voor Spakenburg Paling BV. Middels diverse kanalen promoot Spakenburg Paling BV haar producten aan de leden van de VNV en profiteert zij van algemene paling promotie.

Over Spakenburg Paling BV

Spakenburg Paling BV levert sinds haar start uitsluitend aan de visspecialist en de betere horeca. De producten van Spakenburg Paling zijn van hoge kwaliteit en daardoor bij uitstek geschikt voor visspecialisten die zich wensen te onderscheiden door kwaliteit. Bij de visspecialisten staat het bedienen van klanten met vakkennis, pure producten en specialiteiten centraal, waardoor de producten van Spakenburg Paling BV hierop goed aansluiten.

Voorlichting aan de consument en duurzaamheid zijn twee peilers in het beleid van Spakenburg Paling BV. Voor alle producten is een aparte website met veel informatie beschikbaar. Reeds in 2006 werkte Spakenburg Paling BV geheel belangeloos mee aan het teruggeven aan de natuur van 30.000 jonge palingen in het stroomgebied van de rivier de Eem. Spakenburg Paling BV was in 2011 ook het eerste palingbedrijf in Nederland dat op al haar producten het blauwe Duurzaam Paling Fonds® logo aanbracht.

Hoewel de naam het anders doet vermoeden heeft Spakenburg Paling BV ook andere producten: Wilde Alaska zalm en warm gerookte zalm zijdes en moten (zalm.nl), diverse soorten garnalen (garnaal.nl) en 100% vers gerookte gefileerde forel (forel.nl)

Over de VNV

De Vereniging Nederlandse Visdetaillisten (VNV) is de branchevereniging voor de visspecialist. Sinds de oprichting van de VNV is het doel van de vereniging geweest de visspecialist te ondersteunen in het uitvoeren van zijn vak. Eind 2012 heeft de VNV een nieuw beleidsplan en samenhangend communicatieplan opgesteld voor de komende jaren. Mede ingegeven door het wegvallen van zowel het Productschap Vis en het Hoofd Bedrijfschap Detailhandel (HBD) en een doorstart van het Nederlands Visbureau, heeft dit plan tot doel de visspecialist op alle fronten te ondersteunen. Veel zaken die eerst vanzelfsprekend waren voor de visspecialist, komen nu te vervallen. Het onderhandelen voor een CAO, een hygiënecode, belangenbehartiging in de politiek en andere belanghebbenden, vispromotie, zijn nog maar een aantal zaken die binnenkort niet meer opgepakt worden. In 2013 is de VNV daarom gestart met het op zich nemen van deze taken. Visspecialisten kunnen zich inschrijven bij de VNV om te profiteren van deze taken. Eén van de onderdelen is volwaardige promotieondersteuning. Met een heus VIS Promotiepakket krijgt de visspecialist de mogelijkheid iedere maand een vissoort onder de aandacht te brengen.

<!-- [if gte mso 9]>