BBQ paling

2 recepten: Aziatisch & Hollandse BBQ paling

Voorbereiding:

Bestel bij jouw visspecialist bakpaling van 4-5 cm dik van paling.nl, reken 250 gram per persoon. 
Lees de recepten voor de juiste ingrediënten en grillwijze.

Spoel de moten bakpaling af en dep droog

Recept 1: Aziatische paling

  • Marineer de bakpaling 15 min. in een mengsel van sojasaus, oestersaus, knoflook, peper en zout. 
  • Rijg de moten paling aan twee bbq-spiezen. 
  • Grill de paling indirect op de bbq totdat het visvlees loslaat van het graat.
  • Bestrijk de overgebleven marinade over de paling. 
  • Grill nog even kort direct boven de hete kolen en serveer met vers gesneden bosui en sesamzaadjes. 

Recept 2: Hollandse paling

  • Snij een citroen in halve schijfjes.
  • Rijg de moten paling aan twee bbq-spiezen, met daartussen een schijfje citroen en bestrooi ze rondom met versgemalen peper en zout.
  • Grill de paling indirect op de bbq totdat het visvlees loslaat van het graat en leg 
  • op elk mootje paling een klein reepje roomboter.
  • Grill  nog even kort direct boven de hete kolen. Serveer de paling warm of afgekoeld. 

Tip:

Snij de paling schuin in, daardoor trekt het niet krom. 

BBQ, deel en win! 

Deel jouw smakelijke resultaat met  #bbqpaling en tag @palingNL