BBQ paling
2 recepten: Aziatisch & Hollandse BBQ paling
Voorbereiding:
Bestel bij jouw visspecialist bakpaling van 4-5 cm dik van paling.nl, reken 250 gram per persoon.
Lees de recepten voor de juiste ingrediënten en grillwijze.
Spoel de moten bakpaling af en dep droog
Recept 1: Aziatische paling
- Marineer de bakpaling 15 min. in een mengsel van sojasaus, oestersaus, knoflook, peper en zout.
- Rijg de moten paling aan twee bbq-spiezen.
- Grill de paling indirect op de bbq totdat het visvlees loslaat van het graat.
- Bestrijk de overgebleven marinade over de paling.
- Grill nog even kort direct boven de hete kolen en serveer met vers gesneden bosui en sesamzaadjes.
Recept 2: Hollandse paling
- Snij een citroen in halve schijfjes.
- Rijg de moten paling aan twee bbq-spiezen, met daartussen een schijfje citroen en bestrooi ze rondom met versgemalen peper en zout.
- Grill de paling indirect op de bbq totdat het visvlees loslaat van het graat en leg
- op elk mootje paling een klein reepje roomboter.
- Grill nog even kort direct boven de hete kolen. Serveer de paling warm of afgekoeld.
Tip:
Snij de paling schuin in, daardoor trekt het niet krom.
BBQ, deel en win!
Deel jouw smakelijke resultaat met #bbqpaling en tag @palingNL