Frisse paling salade

Heerlijke salade als bijgerecht bij een zomerse BBQ

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 100 g gefileerde vers gerookte paling van paling.nl
  • IJsbergsla en lollo rosso
  • Rode ui, klein Bieslook
  • Mosterddressing
  • Alfalfa

Bereidingswijze:

Laat de paling eerst op kamertemperatuur komen. Snij deze vervolgens in de lengte in smalle reepjes snij de reepjes paling daarna in stukjes van ongeveer 4 centimeter. Snij de IJsbergsla en de lollo rosso fijn, snipper 1/2 van de rode ui, knip ongeveer één eetlepel bieslook aan kleine stukjes. Meng het geheel met enkele eetlepels mosterddressing (naar smaak) en de helft van de palingreepjes. Verdeel de salade op twee platte borden garneer het met de rest van de palingreepjes en een beetje alfalfa, strooi rond de salade een theelepel fijn gesneden bieslook. Serveer het geheel.

Met dank aan restaurant "DE MANDEMAAKER" in SPAKENBURG