Lauwwarme paling pasta

Een heerlijke combinatie van vers gerookte paling en Italiaanse pasta

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 100 g gefileerde vers gerookte paling van paling.nl
  • 1 pakje verse pasta
  • kruidenroomsaus
  • tuinkruiden, verse bieslook en een tomaat

Bereidingswijze:

Leg de gesloten verpakking paling.nl gefileerde gerookte paling enkele minuten in handwarm water (max 40°C).

Kook de pasta in ca.1 minuut a la dente (in bouillon koken of zout naar smaak toevoegen)

Gelijktijdig: Verwarm de kruidenroomsaus (Nog lekkerder: kruidenroomsaus zelf maken door room iets in te koken en daar verse tuinkruiden aan toe te voegen.)

Snijden: Open de verpakking van de gefileerde gerookte paling en snij vervolgens elk reepje paling schuin in vier stukjes. Snij een halve ontvelde tomaat in kleine blokjes

Opmaak: Verdeel de pasta in twee diepe borden leg enkele stukjes lauwwarme paling tussen de pasta, vervolgens enkele eetlepels warme kruidenroomsaus over de pasta en de paling. Garneer het geheel met een beetje verse bieslook en een klein stukje tomaat. Warm serveren.

Met dank aan restaurant "DE MANDEMAAKER" in SPAKENBURG