Unagi Kabayaki

Geroosterde paling

Ingrediënten voor 4 personen
  • 750 g verse dikke paling
  • 2 el olie
  • 4-5 el mirin (rijstwijn)
  • 4-5 el lichte sojasaus
  • grof geraspte komkommer of rammenas

Bereiding:
1. Stroop de palingen en maak ze zelf schoon of koop ze panklaar.
2. Verwijder de ruggegraat en verdeel de paling in moten van 8cm.
3. Sla ze plat met een hakmes en bestrijk ze met olie.
4. Leg de moten onder de grill en rooster ze bij matige hitte minstens 5 minuten per kant: bestrijk ze af en toe met olie.
5. Vermeng de mirin en sojasaus in een steelpan en breng het aan de kook.
6. Doop de palingmoten erin en leg deze weer onder de grill.
7. Bestrijk weer met glazuur en rooster verder tot de paling gaar is en de saus op is.
8. Leg de moten op een schotel en garneer met geraspte komkommer of rammenas.
Rijst of mie passen goed bij dit gerecht.